Forskningsprojekt
-
AI and Culinary practices in future food production: Sensory evaluation of robot-cultivated food in Culinary Practices
Multidisciplinärt projekt inom ENT med fokus på samspelet mellan människa och maskin och hur introducerandet av artificiell intelligens i livsmedelsproduktio...
-
Aquafresh - samarbete med SLU och Future of Food
Together with The Swedish Agricultural University (SLU) the project Aquafresh has been established. An overall aim is to create sustainable gastronomic...
-
Att sluta cirkeln från jord till bord - digitala verktyg för hållbarhet och krisberedskap
Syftet med projektet är att identifiera behov för att stödja processer som knyter ihop lokal livsmedelsförsörjning från jord till bord, genom att utveckla...
-
Det föreställda värdskapet och dess praktiker i en restaurangkontext
Värdskap är en förutsättning för att restaurangnäringen ska fungera. Att på ett välkomnande sätt omhänderta gäster är inte bara en viktig komponent i strävan...
-
Eating and watching tv-series! How do movies or tv-series affect our perception of snacks?
The aim is to study how we perceive food while we are watching tv-series (different genres), for example on CMORE or NETFLIX. Is It possible to eat healthier...
-
Experience accounting (EA)
Information only in English.
-
Från hemleverans av is till elberoende kylskåp - matförvaring och hållbarhetsföreställningar från 1920-tal till 2020
Vad kan kylskåpet berätta om vår (o-) hållbara vardag? Detta projekt undersöker hur vardagliga matförvaringspraktiker i Sverige, från 1920-talet till idag, h...
-
Förbättrad sensorisk upplevelse för äldre
I takt med åldrande försämras den sensoriska förmågan. Att förändra matens smak, doft och textur för att kompensera en nedsatt sensorisk förmåga kan vara...
-
Gastronomin som bildningsrörelse för kunskapsbaserad samhällsutveckling
I detta projekt utforskas hur bildningsperspektivet kan tillämpas inom gastronomin. En av gastronomins styrkor är att genom sinnesupplevelser beröra och göra...
-
Human listoriosis. Sources and routes
Bakterien Listeria monocytogenes kan orsaka sjukdomen listeriosis människor såväl som djur. Påvisande och karakterisering av bakterien är temat för projektet.