This page in English

Kajsa Hult

Befattning: Doktorand Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

E-post: a2Fqc2EuaHVsdDtvcnUuc2U=

Telefon: 019 302042

Rum: K1108

Kajsa Hult
Forskningsämne

Om Kajsa Hult

Kajsa Hult är doktorand i måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan sedan hösten 2019. Hennes forskningsprojekt handlar om att synliggöra yrket som matsalsarbetare på restaurang samt att fördjupa kunskapen kring värdskap utifrån ett restaurangarbetares perspektiv. Avhandlingsarbetet har som ambition att belysa lusten för arbetet, förutsättningar för social hållbarhet samt att bidra med att höja statusen för yrket som serveringspersonal. Projektet gränsar över till forskningsfältet hospitality där sociala och kulturella aspekter har betydelse i förståelsen för värdskap.

Kajsa har en fil. mag i måltids- och restaurangvetenskap från Umeå Universitet och har tidigare arbetat som adjunkt med undervisningsområden inom värdskap och dryckeskunskap. Utöver det akademiska intresset för restaurangforskning arbetar hon till och från praktiskt som matsalsarbetare på restauranger. 

Publikationer

Artiklar i tidskrifter |  Doktorsavhandlingar, sammanläggningar |  Konferensbidrag |  Manuskript |  Rapporter |  Samlingsverk (redaktör) |  Övrigt | 

Artiklar i tidskrifter

Doktorsavhandlingar, sammanläggningar

Konferensbidrag

Manuskript

Rapporter

Samlingsverk (redaktör)

Övrigt