This page in English

Kajsa Hult

Kajsa Hult Befattning: Universitetsadjunkt Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

E-post: a2Fqc2EuaHVsdDtvcnUuc2U=

Telefon: 019 302042

Rum: K1108

Kajsa Hult
Forskningsämne

Om Kajsa Hult

Kajsa är filosofidoktor i Måltidskunskap och disputerade hösten 2024 med avhandlingen ”Hipster Hospitality and Beyond”. Hennes forskningsintressen rör sig i gränslandet mellan gastronomisk kvalitet och enkelhet, hur måltidsupplevelser formas och kommuniceras utifrån producenternas perspektiv i en tid då individualisering och hipsterpraktiker blivit mer och mer etablerade i samhället. Utöver det akademiska intresset för matsalsarbete, restaurangkonceptualisering och smak har Kajsa flera års erfarenhet av att själv arbeta som sommelier och matsalspersonal. Detta i sin tur har gjort det viktigt för henne att fortsätta synliggöra ett yrke som tenderar får mindre uppmärksamhet i den mediala debatten om restauranger.

Publikationer

Artiklar i tidskrifter |  Doktorsavhandlingar, sammanläggningar |  Konferensbidrag |  Manuskript |  Rapporter |  Samlingsverk (redaktör) |  Övrigt | 

Artiklar i tidskrifter

Doktorsavhandlingar, sammanläggningar

Konferensbidrag

Manuskript

Rapporter

Samlingsverk (redaktör)

Övrigt