This page in English

Mihaela Mihnea

Befattning: Forskare Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

E-post: bWloYWVsYS5taWhuZWE7b3J1LnNl

Telefon: Telefonnummer saknas

Rum: -

Mihaela Mihnea
Forskningsämne

Om Mihaela Mihnea

Mihaela Mihnea är forskare vid Restaurang och Hotellhögskolan. Hon är utbildad ingenjör inom livsmedelskemi vid universitetet i Dunarea de Jos i Rumänien. Hon har en masterexamen i livsmedelssäkerhet och bioteknik. Hennes doktorsexamen är i livsmedelsbioteknologi från University of Burgos, Spanien 2015. Mihaela hade under två år en postdoktoranställning vid Stellenbosch Universitet i Sydafrika där hon genomförde olika forskningsprojekt i samarbete med vinindustrin. År 2017 flyttade hon till Sverige där hon som forskare arbetade tillsammans med branschpartners både i forsknings- och / eller innovationsprojekt. Hon har stor erfarenhet av att anordna workshops, seminarier och kurser för medarbetare inom industri och inom forskning.

Mihaela är  sekreterare för European Sensory Network och aktiv medlem i Nordic Sensory Network, samt Spaniens och Sveriges sensoriska nätverk.

Forskning

Mihaela Mihnea har erfarenhet av forskning inom sensorisk vetenskap med fokus på fysikalisk och kemisk sammansättning av livsmedel och hur det relaterar till sensorisk perception av mat. Att integrera sensorik och konsumentvetenskap med produktutveckling och marknadsföring i multidisciplinära-projekt är hennes främsta intresse.

Mihaela har varit involverad i både nationella och internationella multidisciplinära projekt. Exempel är mat för äldre med sväljstörningar. Utveckling av innovativa produkter baserade på nya råvaror som alger. Texturförbättringar av livsmedel vilket innefattar utveckling av vokabulär för upplevelse av munkänsla. Utveckling av  sensoriska metoder. , Att definiera svensk smak i produkter som öl och vin samt utveckling av köttersättningsprodukter..

Publikationer

Mihaela Mihnea har publicerat artiklar, bokkapitel och konferensbidrag inom området sensorisk vetenskap, panelkompetens, livsmedelssammansättning och sensorisk perception, kemi för vin / vinframställning, bioteknik och saltreduktion. Publikationerna som Mihnea har publicerat finns under fliken publikationer och på https://www.researchgate.net/profile/Mihaela_Mihnea

Publikationer

Artiklar i tidskrifter |  Artiklar, forskningsöversikter |  Konferensbidrag | 

Artiklar i tidskrifter

Artiklar, forskningsöversikter

Konferensbidrag