Rewine The World - Ett projekt för att utveckla nya multidisciplinära metoder för minskat matsvinn och ökad resursanvändning av komplexa livsmedel
Om projektet
Projektuppgifter
Ett forskningsprojekt med inriktning ökad resursanvändning/hållbarhet genom att återanvändning av viner som är på väg mot destruktion - I projektet ingår både internationella forskare; professor Charles Spence (University of Oxford), professor Robert J. Harrington (Washington State University), även forskare från andra institutioner vid Örebro Universitet; professor Tuulia Hyötyläinen och professor Stefan Karlsson från Institutionen för naturvetenskap och teknik samt professor Frans Prenkert från Handelshögskolan. Från Campus Grythyttan ingår professor Åsa Öström, universitetslektor Henrik Scander, universitetslektor Micha Billing, samt forskare Mihaela Mihnea. Övriga medlemmar från näringslivet är hedersdoktor Paul Svensson (Fotografiska), Elin Aronsen Beis (Foodloopz), Corentin de Tregomain (Brasri).
Samarbetspartners
- Brasri AB
- Charles Spence, Oxford University
- FoodLoopz
- Huset under bron AB
- Hvita Hjorten AB
- Oddbird
- Re:winers
- Robert J Harrington, Washington State University
- Tim Hanni