Hållbar utveckling
Nyheter om hållbar utveckling
-
Göran Eriksson gästade Food & Health@ORU: ”Fick en positiv respons”
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade professor Göran Eriksson seminariet och berättade om hur vetenskap används för att...
-
”En plats där vi kan testa nya metoder för hållbar utveckling”
– Området runt Hjälmaren passar bra eftersom det är en spegel av Sverige men på en mycket mindre yta, säger Stefan Karlsson, professor i kemi vid Örebro universitet. Han är en av forskarna som varit med i arbetet som ligger till grund för att Örebro...
-
Forskarföretaget räddar ratade viner – prisas som Årets innovatör
Varje år slängs tusentals liter vin. Genom sin forskning fann Anders Crichton-Fock, lektor i måltidskunskap, en metod för att ge gamla viner ett nytt liv. Nu prisas Anders och hans företag Grythyttan Culinary Science & Innovation som Årets innovatör 2024.