Ute Walter gästade Food & Health@ORU: ”Bra dialog med tänkvärda inspel”

Ute Walter.

Ute Walter.

En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. Nyligen gästade forskaren Ute Walter frukosten för att berätta om måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider.

Seminarieserien Food & Health@ORU arrangeras av Samverkansplattformen Mat och hälsa.

Hallå där, Ute Walter, docent och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan! Nyligen deltog du på seminarieserien Food & Health@ORU för att presentera din forskning om måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider.

Hur kändes det att gästa seminarieserien Food & Health@ORU?

– Det är alltid roligt att presentera mina tankar för en bredare publik. Det brukar alltid bli en kul dialog och uppstå någon ny kontakt. Det var särskilt roligt att vi hade med deltagare från offentliga köksverksamheter.

Varför är det viktigt för dig att presentera din forskning i den här typen av sammanhang?

– Samtidigt som jag kan berätta om en del av min forskning, så får jag tillbaka frågor som hjälper mig att utveckla mina tankar.

Var det någon fråga som dök upp under seminariet som du tar med dig?

– Det blev en bra dialog med tänkvärda inspel kring diskussionen om vad värdet för kunden kan vara vid en måltid.

Har seminariet lett till några konkreta resultat som du kan arbeta vidare med?

– Inte ännu, men jag har med mig tankarna från seminariet och även de nya kontakterna i mitt fortsatta arbete.

Text: Jesper Eriksson
Foto: Jasenka Dobric