Johanna Björklund och Ulf Hanell gästade Food & Health@ORU: ”Bra möjlighet att få inspel”

Ulf Hanell och Johanna Björklund.

En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade Johanna Björklund och Ulf Hanell seminariet och berättade om programmet Hållbara livsmedelssystem.

Seminarieserien Food & Health@ORU arrangeras av Samverkansplattformen Mat och hälsa.

  • Här kan du ta del av våra tidigare inspelade seminarier.
  • Håll utkik efter kommande Food&Health@ORU- seminarier på plattformens hemsida.
  • Nyfiken på kommande event, workshoppar och nyheter inom mat och hälsa? Prenumerera på Samverkansplattformen Mat och hälsas nyhetsbrev.

Hallå där, Johanna Björklund, universitetslektor med fokus på hållbar mat, och Ulf Hanell, universitetsadjunkt. Nyligen deltog ni på seminarieserien Food & Health@ORU för att berätta om Örebro universitets unika utbildningsprogram – Hållbara livsmedelssystem.

Hur var det att föreläsa på seminarieserien Food & Health@ORU?

– Trevligt och givande. Det är roligt att se att det finns ett så stort intresse i vår region för frågor kring livsmedelssystemet, säger Ulf Hanell.

Varför är det viktigt för er att presentera i den här typen av sammanhang?

– En bra möjlighet att få inspel från externa gäster och kollegor när vi står i utvecklingen av det nya programmet. Det gör att vi kan få ett mer relevant innehåll, säger Johanna Björklund.

Var det någon fråga som dök upp under seminariet som ni tar med er?

– Det kom upp frågor om precisionsnutrition, nutritionskommunikation och matfattigdom, så det ska vi fundera på hur vi kan belysa, säger Johanna Björklund.

Har seminariet gett några konkreta resultat som ni kan arbeta vidare med?

– Vi kommer ha fortsatta samtal med kollegor inom mat och hälsa-plattformen om kursinnehåll, med måltidschefer med flera vid Örebro kommun för att forma expertråd till programmet, säger Johanna Björklund.

Text: Jesper Eriksson
Foto: Jesper Eriksson