PAN Sweden

Nyheter
-
Vad får en inbiten köttätare att välja vego?
Genom att undersöka de sensoriska egenskaperna hos vegetariska färser kan forskare förstå vad som lockar köttätare att göra ett grönare val. Sensationsupplevelser som smak, textur och utseende kan vara nyckeln till att få fler inbitna köttätare att välja...
-
Så påverkar tarmen hur du mår
Den senaste tiden har intresset för tarmfloran exploderat, men hur stor påverkan har den egentligen på vår hälsa? Se kunskapskanalens serie Forskarna som bjudit in Maria Jenmalm, professor i experimentell allergologi vid Linköpings universitet och Robert...
-
Eurosense Student Award 2024
PhD student Ansung Kim has been rewarded with Eurosense Student Award 2024.
-
Fullsatt när universitetet firar 25 år med forskare på scenen
Kan du äta dig glad – svaret är ja, berättar Robert Brummer, professor i gastroenterologi och klinisk nutrition. Bara 5 procent av vårt seratonin finns i hjärnan – 95 procent finns i tarmen.
-
Food Science Sweden Conference 2024 at Örebro University
The Swedish food system is confronted with significant challenges related to sustainability and health, yet it also presents great opportunities to address future challenges. The Food Science Sweden Conference 2024 in Örebro will showcase compelling...
-
Örebro kommuns kockar laborerar fram nya rätter under workshop med Örebroforskare
Aioli och risotto på havreris och falafel på rostade gula ärtor. Det var några exempel på maträtter som Örebro kommuns kockar utvecklade under en workshop med forskningscentret PAN Sweden. – Det är viktigt för oss att ta del av forskningen och kunna...
Rekryteringar
För att se pågående rekryteringar inom PAN Sweden besök vår sida Rekrytering