Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Hotell- och herrgårdsbesök gav idéer till samverkanssatsningar inom mat och hälsa
Det är avgörande att ha koll på vilka utmaningar och frågor som just nu står högst på agendan hos näringslivet. Nyligen besökte Samverkansplattformen Mat och hälsa Bofors och Sikfors för att fördjupa dialogen med ett par lokala aktörer.
-
Ny rådgivande grupp stärker samverkan med näringslivet
För att ytterligare stärka samverkan mellan Örebro universitet och näringslivet har Samverkansplattformen Mat och hälsa bildat en rådgivande grupp med representanter från olika delar av livsmedelssystemet.
-
Åsa Öström gästade Food & Health@ORU: ”Viktigt att samordna forskning inom hälsa med sensorik”
Professor Åsa Öström gästade seminarieserien Food & Health@ORU för att prata om både möjligheter och utmaningar när det gäller sensoriska aspekter på växtbaserade måltider.