Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Kost för en bättre tarmflora - och bättre mående?
Samspelet mellan tarm och hjärna påverkar inte bara vår fysiska hälsa, utan även vår psykiska. Betyder det att vi inte bara kan äta oss starka och friska, utan också glada, med rätt kost? Svensk hälsokost.se har intervjuat Robert Brummer, expert på den...
-
Studie visar för första gången att avföringsprover mäter tarmbakterier tillförlitligt
– Vi har för första gången visat att enklare avföringsprover är en bra spegel av hur det ser ut inne i tjocktarmen, säger Julia Rode, forskare i medicin vid Örebro universitet Studien visar också att topsning ger samma tillförlitliga resultat.
-
Julia Rode och Ines Trindade gästade Food & Health@ORU: ”Fantastisk plattform”
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade forskarna Julia Rode och Ines Trindade seminariet och berättade om samspelet mellan tarm och...