Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Diego Montiel gästade Food & Health@ORU: ”Jag uppskattade att diskutera olika perspektiv”
I fredags gästade forskaren Diego Montiel Rojas frukosten för att berätta om vikten att balansera förändringar i fysisk aktivitet med rätt kost för bästa resultat – både på kort och lång sikt.
-
Mischa Billing vinterpratar i P1 på nyårsafton: ”Fokus på doft och smak”
Har du tänkt på att melankoli kan vara ett viktigt inslag i upplevelsen av smak? Det har Mischa Billing och det är en av frågorna som hon kommer att utforska när hon är vintervärd i P1 på nyårsafton.
-
Julsmaker, forskning, hållbar mat och dryck i fokus på Mat och hälsas minijulmässa
Hur kan man bäst kombinera mat och dryck på julbordet? Och hur ska man tänka för att äta hälsosamt under julhelgen? Det var några av frågorna som diskuterades under Mat och hälsas minijulmässa på Örebro universitet.