Medveten måltid - ur ett sensoriskt, måltidskulturellt och nutritionellt perspektiv, 7,5 högskolepoäng
Culinary Arts and Meal Science: The Conscious Meal – from a sensory science, culinary cultural and nutritional perspective, 7,5 credits
Kursuppgifter
Forskarutbildningsämne
- Måltidskunskap
Kursplan
Kontaktpersoner
-
Åsa Öström, Professor
019 302011 asa.ostrom@oru.se
Kursens innehåll
I kursen problematiseras begreppet ”den medvetna måltiden” ur sensoriskt, måltidskulturellt och nutritionellt perspektiv där värdskapsfrågor, det praktiska görandet samt den estetiska gestaltningen av en måltid ingår. Metoder och teorier anknutna till de olika perspektiven diskuteras. En viktig del i kursen är reflektion om hur måltidskunskapens medvetna måltidstänkande kan vara ett verktyg för samarbete med andra vetenskaper och för kommunikation om måltider ur ett upplevelseperspektiv.
Tillträdeskrav
För att få delta i kursen ska sökande vara antagen till utbildning på forskarnivå vid Örebro universitet i forskarutbildningsämnet måltidskunskap. Kursen ges på svenska och på engelska vid behov.
Anmälan
Datum för nästkommande kursstart är ej klart.