Efter utbildningen fick Elisa jobb på Kumla kulturskola. Då hon var den enda teaterpedagogen blev det en stor omställning att arbeta helt själv. Under utbildningen hade hon alltid haft stöd av sina medstudenter.
- Det tog en stund att känna sig trygg i att det är jag som ska ta besluten. Det är jag som ska föra det här framåt, menar Elisa.
På kulturskolan hade hon som uppdrag att bygga upp och utveckla teaterverksamheten. Elisa ville arbeta med yngre åldrar och få utforska teater och skådespeleri genom leken.
- När jag började i Kumla var jag ganska snabb med att säga att jag ville att vi skulle rikta oss ner i åldrarna också, alltså att starta en teaterlekgrupp, säger Elisa.
Redan från början har det också varit viktigt för Elisa att eleverna ska vara med och skapa föreställningar.
- Jag tycker att eleverna ska stå i fokus och deras idéer och deras fantasi i skapandet av teater, alltså av föreställningar, menar Elisa
Under åren på kulturskolan introducerade hon eleverna för teaterns alla delar genom att fokusera på en sak i taget.
- Om vi har kommit fram till vad det ska handla om. Då måste vi ta reda på mer om karaktärerna som vi då experimenterar fram. Sen har vi kostymlektion. Vad ska vi ha för kostymer? Och allt det här ska sen vävas ihop till ett.
Eleverna blev drivna i att skapa produktioner och visade stor nyfikenhet och intresse för de olika produktionsområdena. Detta blev en påminnelse för Elisa om sitt eget stora intresse för mask och peruk och att det var mycket inom området hon inte kunde. Därför bestämde hon sig för att vidareutbilda sig.
Just nu är Elisa lärling på Stadsteatern i Stockholm. Där får hon bland annat lära sig tekniker för att tillverka peruker och lösa delar som exempelvis ärr och lösnäsor.
- Jag får också sminka och jobba med hår och peruker på skådespelare i olika föreställningar där jag är involverad. Mina dagar är fyllda av många olika moment och nya lärdomar inom masköryrket och jag försöker ta del av allt jag kan, säger Elisa.
Hon framhåller att alla moment och processer inom mask och perukområdet är spännande och intressanta att lära sig.
- Jag följer gärna med mina handledare i deras processer att ta fram karaktärerna till en produktion, då det är något jag själv jobbat med att lära ut som teaterpedagog, men i detta fall med fokus på mask och peruk. Hur kan jag som maskör skapa den här karaktärens utseende till det hen ska signalera till publiken?
Efter lärlingsutbildningen vill Elisa kombinera arbetet som teaterpedagog med masköryrket. Hur vet hon inte riktigt än.
- Jag tänker att det kommer visa sig, men jag skulle ju vilja koppla ihop dem. För jag tycker att det är roligt att undervisa och vara pedagog. Men samtidigt är det helt fantastiskt och få djupdyka och vara hantverkare och tillverka och också sminka skådespelare inför föreställning.