Den verksamhetsförlagda utbildningen som sker under termin tre genomförs på heltid.
Termin 1 läser du två omvårdnadskurser på avancerad nivå. Kurserna omfattar 7,5 högskolepoäng (hp) vardera och ges parallellt. Den ena kursen, vetenskapsteori och forskningsmetodik, förbereder dig för det examensarbete som du ska slutföra under termin 4. I den andra kursen får du grundläggande kunskaper om företagshälsovård, som till exempel hälsoekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete, etiska dilemman, medicinska kontroller i arbetslivet samt vårdpedagogiska samtal.
Termin 2 läser du en medicinkurs på avancerad nivå om 15 hp. Kursen arbetsmedicin innehåller praktiska övningar blandat med teoretiska föreläsningar om bland annat lungfunktion, hörsel och ergonomi. Kursen ger dig en fördjupning i de arbetsmiljöföreskrifter som finns i Sverige.
Under termin 3 genomför du den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). I kursen som är en omvårdnadskurs om 7,5 hp på avancerad nivå får du också inblick i sjukförsäkringssystemet och fördjupar dina kunskaper i hälsoekonomi och krishantering på arbetsplatser. Parallellt läser du ytterligare en omvårdnadskurs om 7,5 hp på avancerad nivå i arbetspsykologi, organisation och folkhälsa. Här får du lära dig mer om arbetspsykologi på individ-, grupp- och organisationsnivå och om hur förändringar av livsstilsfaktorer kan främja hälsa och förebygga ohälsa.
Termin 4 skriver du ett examensarbete om 15 hp inom omvårdnadsvetenskap på avancerad nivå med inriktning mot företagssjuksköterskans arbetsområde.