Programmet består av en grundnivå (termin 1-6) och en avancerad nivå (termin 7-9). På termin 1 studeras Rättens grunder, innefattande civilrätt, straffrätt och processrätt på grundläggande nivå samt statsrätt och allmän avtalsrätt. Vidare inkluderar kursen grunderna i juridisk teori och metod och studenten tränas i juridisk problemlösning.
På termin 2 studeras Privaträtt. Kursen innehåller en rad ämnen inom den centrala förmögenhetsrätten, med fokus på allmän avtalsrätt, speciell avtalsrätt, fordringsrätt, krediträtt, skadeståndsrätt, försäkringsrätt, sakrätt, insolvensrätt men också familjerätt, vilket innefattar bland frågor om arv och testamente, äktenskap och samboende och barn- och föräldrarätt.
Ekonomisk rätt behandlas på termin 3, där associationsrätt, skatterätt, arbetsrätt med arbetsmiljörätt och marknads- och immaterialrätt introduceras.
Kursen Rättsstaten på termin 4 omfattar förvaltningsrätt, straffrätt och processrätt.
En rad juridiska områden med internationell karaktär studeras på termin 5, Europa och världen. De fyra delkurserna innefattar folkrätt, europarätt, internationell privat- och processrätt och komparativ rätt.
Termin 6 består av författandet av ett Självständigt juridiskt arbete rörande valfritt ämne som sedan diskuteras vid ett seminarium. Under kursens inledande skede studeras juridisk metod i förhållande till rättsvetenskapliga problem.
Den avancerade nivån på termin 7-9 består av kursen Rättshistoria och allmän rättslära,15 hp, valfria fördjupningskurser om totalt 45 högskolepoäng (hp) samt ett Examensarbete om 30 hp.