Behörighet
Grundläggande behörighet.
Genusvetenskap, förvaltning och social hållbarhet är en treårig utbildning där du får fördjupade kunskaper om genus och andra samhällsstrukturer såsom etnicitet, klass och sexualitet. Du får också goda insikter i politik, offentlig förvaltning och lagstiftning. Programmet ger dig en bred samhällsvetenskaplig kompetens, samtidigt som dess inriktning specialiserar dig för att arbeta med jämställdhet, likabehandling och social hållbarhet i offentlig förvaltning, ideella organisationer eller företag.
Programmet har genusvetenskap som huvudämne. Detta kombineras med kurser i statsvetenskap och rättsvetenskap. Denna unika kombination ger dig kunskaper om hur offentliga organisationer fungerar och ger specialistkunskaper som är eftertraktade på arbetsmarknaden.
I utbildningen ingår det praktik där du får möjlighet att knyta kontakter och tillgodogöra dig kunskaper som underlättar att ta steget in på arbetsmarknaden. Utbildningen leder till en filosofie kandidatexamen i genusvetenskap och öppnar för en karriär med många möjligheter på arbetsmarknaden såväl som fortsatta studier på avancerad nivå.
Utbildningsplan Genusvetenskap, förvaltning och social hållbarhet, 180 hp