Samverkan för att främja skolnärvaro
Syftet med delprojektet var att utveckla ett nytt valbart disciplinöverskridande kurspaket om samverkan för att främja skolnärvaro och måluppfyllelse. Arbetet har skett med utgångspunkt i aktuell forskning och i nära samarbete med yrkesverksamma inom olika professioner med skolan som arbetsfält.
Nytt kurspaket för att främja skolnärvaro och psykosocial hälsa
Delprojektets arbete har resultaterat i att Örebro universitet lanserar ett nytt kurspaket för skolpersonal, socionomer och andra som kommer i kontakt med barn och unga som inte går till skolan. Syftet är att minska skolfrånvaro och motverka hemmasittande.
Kurspaketet riktar sig till dels studenter inom lärarutbildningarna, socionomprogrammet och andra (professions)utbildningar, dels yrkesverksamma med skolan som arbetsfält. Det innehåller kurser på såväl grundnivå som avancerad nivå. Delprojektet drivs inom kontexten av Framtidens lärarutbildning och sker i nära samarbete mellan företrädare för socionomprogrammet, lärar- och specialpedagogprogrammen vid Örebro universitet samt Region Örebro län.
Nyheter
-
Ny kurs ska minska skolfrånvaro
Örebro universitet lanserar en ny kurs för skolpersonal, socionomer och andra som kommer i kontakt med barn och unga som inte går till skolan. – Det finns ett stort intresse att lära sig mer om hur man tar sig an problematisk skolfrånvaro och skolavbrott...
-
Socionomer och pedagoger samverkar kring skolnärvaro
För att främja elevers skolnärvaro krävs ett helt nytt tänk, ett disciplinöverskridande arbete där eleven är i fokus. Så säger Björn Johansson om arbetet i delprojektet Samverkan för att främja skolnärvaro, som drivs inom den strategiska satsningen...
-
Social Impact Lab 2019: Vill få fler unga att stanna i skolan
Laila Berglund jobbar som utvecklingsledare inom området för utbildning och arbetsmarknad på Region Örebro län. Hon jobbar på en modell som ska leda till att färre unga hoppar av skolan.
Kontaktperson var Björn Johansson.