Måltidskunskap och värdskap, Måltiden i samhället, 7,5 hp
I den här kursen blir begreppen måltid och måltidskultur belysta utifrån perspektiven historia, hållbarhet, genus och normer. Centralt i kursen är att förstå hur teorier används för att synliggöra företeelser som rör måltider och måltidsyrken. Därigenom får du verktyg för att utveckla din förmåga att undersöka måltidens föränderliga och mångfacetterade betydelse, både som ett samhällsfenomen och som en konsumtionsvara.
Fördjupning
Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)
Institution
Restaurang- och hotellhögskolan
Kursen ges vid följande tillfällen
-
Förkunskapskrav: 15 hp sammanlagt från Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Kulinariskt kockhantverk, 7,5 hp alternativt Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp, Måltidskunskap och värdskap, Vetenskapliga utgångspunkter, 7,5 hp, Måltidskunskap och värdskap, Sensorik I, 7,5 hp samt Måltidskunskap och värdskap, Värdskap, 7,5 hp.
Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPBC)
Anmälningskod: ORU-V6001