Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk, 15 hp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om drycker, provningstekniker, mat- och dryckeskombinationer samt betydelsen av måltidsrummets utformning (utensilier, möblering). Ingår gör även kalkylering, prissättning av menyer och vinlistor utifrån ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsperspektiv. Kursen innebär att du fördjupar dina hantverkspraktiska färdigheter genom matsals- och sommelierhantverkslaborationer. Dessa delar förmedlas i de två delkurserna Sommelierhantverk 7,5 högskolepoäng samt Måltidskombinationer och kalkylering, 7,5 högskolepoäng.
Kursen är en påbyggnadskurs till kursen Gastronomi I, Sommelierhantverk, grund 7,5 hp.

Fördjupning

Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)

Institution

Restaurang- och hotellhögskolan

Kursen ges vid följande tillfällen

Förkunskapskrav: 15 hp i måltidskunskap och värdskap på G1N-nivå inklusive Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp.

Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPBC)

Övrigt: Kursen innehåller laborationer med provning av alkoholhaltig dryck. I dessa kursmoment uppmanas studenten att dofta och smaka på drycker, men inte att konsumera dem.

Kursen innehåller laborationer i sommelier-/matsalsmiljö. I dessa kursmoment ska studenten ha sommelierkläder och utrustning vilka bekostas av studenten själv.

Hela eller delar av kursen kan komma att ges på engelska.
Undervisning kan ske på annan plats.

Kursplan

Anmälningskod: ORU-V6607