Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk, 15 hp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om drycker, provningstekniker, mat- och dryckeskombinationer samt betydelsen av måltidsrummets utformning (utensilier, möblering). I kursen ingår även kalkylering, prissättning av menyer och vinlistor utifrån ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsperspektiv. Du fördjupar dina hantverkspraktiska färdigheter genom matsals- och sommelierhantverkslaborationer i de två delkurserna Sommelierhantverk 7,5 högskolepoäng samt Måltidskombinationer och kalkylering, 7,5 högskolepoäng.
Kursen är en påbyggnadskurs till kursen Gastronomi I, Sommelierhantverk, 7,5 hp.
Fördjupning
Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)
Institution
Restaurang- och hotellhögskolan
Kursen ges vid följande tillfällen
-
Förkunskapskrav: 15 hp i måltidskunskap och värdskap på G1N-nivå där Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp ingår.
Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPBC)
Övrigt: Kursen innehåller laborationer med provning av alkoholhaltig dryck. I dessa kursmoment uppmanas studenten att dofta och smaka på drycker, men inte att konsumera dem.
Kursen innehåller laborationer i sommelier-/matsalsmiljö. I dessa kursmoment ska studenten ha sommelierkläder och utrustning vilka bekostas av studenten själv.
Hela eller delar av kursen kan komma att ges på engelska.
Undervisning kan ske på annan plats.Anmälningskod: ORU-V6607
Anmäl dig nu -
Förkunskapskrav: 15 hp i måltidskunskap och värdskap på G1N-nivå där Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp ingår.
Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPBC)
Anmälningskod: ORU-V6003