Måltidskunskap och värdskap, Estetisk gestaltning, 7,5 hp

I kursen arbetar du med en designprocess för att utveckla måltidskoncept utifrån olika historiska stilperioder. Du lär dig grundläggande kompositionsförståelse för måltidsgestaltning i rummet, på bordet och på tallriken. I kursen betonas din förmåga att med ord beskriva och förklara rumsliga kompositioner av maträtter, dukningar och möbleringar. I kursen ingår även medverkan i genomförande av ett måltidsevenemang, med deltagande i kök och matsal.

Fördjupning

Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)

Institution

Restaurang- och hotellhögskolan

Kursen ges vid följande tillfällen

Förkunskapskrav: 15 hp sammanlagt från Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Kulinariskt kockhantverk, 7,5 hp alternativt Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp, Måltidskunskap och värdskap, Vetenskapliga utgångspunkter, 7,5 hp, Måltidskunskap och värdskap, Sensorik I, 7,5 hp samt Måltidskunskap och värdskap, Värdskap, 7,5 hp.

Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPBC)

Kursplan

Anmälningskod: ORU-V6000