Kulturanalytiska perspektiv på mat och måltider, avancerad nivå, 7,5 hp
Mat och måltider formas av sociala och kulturella betydelser. Denna kurs ger verktyg för att förstå och analysera kulturella dimensioner av mat och måltider. Kursen ger kulturella, teoretiska och metodologiska perspektiv för att förstå hur och vad vi äter och vad som formar måltidsupplevelser i olika situationer från matturism till samskapande matupplevelser, från gourmetmat till ”junkfood”, från naturbaserade måltidsupplevelser och till urbana miljöer.
Fördjupning
Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (A1N)
Institution
Restaurang- och hotellhögskolan
Kursen ges vid följande tillfällen
-
Förkunskapskrav: 90 hp i ett huvudområde där ett självständigt arbete om 15 hp ingår. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.
Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPAV)
Anmälningskod: ORU-H6607