- Din ansökan ska skrivas på engelska och innehålla samtliga delar nedan.
- Du laddar upp samtliga delar som bilagor i pdf-format i ansökan.
- Du hittar ansökan för MFS i Ansökningsportalen för MFS-studier.
Vad ska ansökan innehålla?
1. Projektplan (ca 2-3 sidor) som ska innehålla:
- titel, syfte och problemformulering
- fältstudiens upplägg och material
- beaktning av etiska aspekter
- stationeringsort(er)
- säkerhetsbedömning av landet/området (nytt!)
Uppsatsen ska handla om frågor som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till samt ha en koppling till åtminstone ett av målen i Agenda 2030 och ska dessutom relatera till någon av de sju tematiska prioriteringarna för svenskt utvecklingssamarbete. Källhänvisningar ska finnas med men behöver inte räknas in i 2-3 sidor.
Att beakta etiska aspekter i projektplanen innebär att visa på forskningsetisk känslighet och problemreflektion i relation till projektets samtliga delar, särskilt vad avser problemformulering, design och insamling av data (särskilt om etnografiska dito).
Kom ihåg att konsultera din handledare på din institution (kan vara preliminär) innan du lämnar in ansökan så att du får bra hjälp och kan göra en projektbeskrivning av hög kvalité.
Nytt för den här ansökningsomgången är att du behöver inkludera en utförlig säkerhetsbedömning av landet kopplat till de områden/orter du planerar att besöka oavsett vilket land du väljer ur listan. De rödmarkerade länderna kommer att granskas ytterligare. Ju mer information du inkluderar i din bedömning desto mer underlag har universitetet för att göra en rättvis bedömning. Bedömning sker efter att ansökan skickats in. Beakta och följ uppdaterade rekommendationer från Utrikesdepartementet vad gäller länder och områden som man inte bör resa till.
2. Intervjuguide
Intervjuguiden är ett utkast över hur du har tänkt formulera dina frågor när du träffar de personer du vill intervjua. Tänk på att vald metod och utformning av intervjuguide bör harmonisera. Referera till adekvat källa i din projektplan.
3. Alternativ plan
En alternativ plan är en kort beskrivning av vad du ska göra om ursprungsplanen inte kan genomföras. Då har du större chans att få beviljat en förändring om något händer som äventyrar ursprungsplanen.
4. Enkel budget
En enkel budget kan innehålla kostnader för exempelvis resor, tolk, boende, vaccinationer etc.
5. Kontaktperson i fält
Intyget ska vara underskrivet av din kontaktperson i värdlandet och dig själv. Kontaktpersonen ska kunna ge stöd på plats, till exempel tips på boende eller kunna sätta dig i kontakt med personer av värde för studien. Kontaktpersonen behöver inte ha något ansvar för de akademiska delarna men kan med fördel vara knuten till en aktör (organisation, universitet, myndighet, etc.) som kan tillvarata resultatet av din studie. Kom ihåg att du måste vara ute på fältstudie minst 56 dagar (utresedatum från Sverige till och med utresedatum från MFS-landet) för att vara berättigad stipendiet. Datumen på intyget ska därför omfatta 8-10 veckor.
6. Registreringsintyg
Skrivs ut från Studenttjänster och visar att du är registrerad på Örebro universitet när du ansöker.