Restaurang och gastronomi

Har du ett stort intresse för mat och dryck? Restaurang- och hotellhögskolan förbereder dig för en karriär där du är med och skapar framtidens hållbara gastronomi.

Två kockar förbereder mat i ett restaurangkök.

Studera restaurang och gastronomi är för dig som vill läsa en kreativ utbildning där du lär dig allt om smak och doft till hur du skapar framtidens hållbara måltider. Inom området restaurang och gastronomi kan du läsa kulinarisk kock och måltidskreatör eller sommelier och måltidskreatör.

Om du läser en utbildning inom restaurang och gastronomi kan det leda till jobb som bland annat kock, kökschef, produktutvecklare, sommelier, dryckesimportör med mera.

Jens Ericsson

Alumner

Vad kan du jobba med efter en utbildning inom gastronomi? Se själv vad våra tidigare studenter jobbar med idag!

Kajsa Hult

Lärare

Vill du veta vilka du kommer möta under utbildningen? Läs om flera av våra lärare här!

Du kanske också är intresserad av: