Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Ute Walter gästade Food & Health@ORU: ”Bra dialog med tänkvärda inspel”
Nyligen gästade forskaren Ute Walter Food & Health@ORU för att berätta om måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider.
-
Ny forskning visar hur fibrer påverkar immunförsvaret
Örebroforskaren Victor Castro-Alves har tagit reda på varför fibrer är bra för immunförsvaret – på cellnivå. Hans resultat kan bidra till att på sikt göra det möjligt att använda mat som medicin mot IBS och IBD. I nästa studie får deltagare äta blå...
-
Diego Montiel gästade Food & Health@ORU: ”Jag uppskattade att diskutera olika perspektiv”
I fredags gästade forskaren Diego Montiel Rojas frukosten för att berätta om vikten att balansera förändringar i fysisk aktivitet med rätt kost för bästa resultat – både på kort och lång sikt.