Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Gruvodling – ett intressant case för forskare inom Mat och hälsa
Växa odling i Sverige AB satsar på hållbar odling – nere i en gruva. Företaget ser stora möjligheter med att vidareutveckla sin verksamhet med hjälp av forskning inom AI och området mat och hälsa. Därför har Växa nu en pågående dialog om samarbete med...
-
Testa Center ser potential för samarbeten inom Mat och hälsa och AI och robotik
Smartare och bättre läkemedelsproduktion. Det är ett exempel på konkreta resultat som Testa Center hoppas ska mynna ut ur samarbetet med Örebro universitet. – Jag kan absolut se överlapp i de forskningsområden som sker här, säger Jesper Hedberg, vd för...
-
Ute Walter gästade Food & Health@ORU: ”Bra dialog med tänkvärda inspel”
Nyligen gästade forskaren Ute Walter Food & Health@ORU för att berätta om måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider.