Samverkansplattformen Mat och hälsa | Om oss

Campus på Örebro universitet.

Visionen för Örebro universitets profil Mat och hälsa är att hållbart producerad mat med hälsofördelar är konsumenternas förstahandsval. Samverkansplattformen Mat och hälsa ska bidra till visionen genom att möjliggöra samverkan och kunskapsutbyte, som leder till ett ökat flöde av idéer och innovationer inom området. Genom att sätta hälsoaspekterna i fokus för framtidens hållbara matsystem, driver vi på utvecklingen mot hälsosammare mat - för ökad hälsa och välbefinnande.

Etableringen av en samverkansplattform kopplat till Örebro universitets profil Mat och hälsa sker i projektform. Plattformen ska bidra till förändring genom att skapa goda förutsättningar för att kunskap och kompetens kan nyttiggöras av små och medelstora företag och andra aktörer inom livsmedelssektorn och besöksnäringen. Till en början handlar arbetet om att skapa ett front office, hållbara strukturer och former för kunskapsutbyte, samverkan och innovation.

Ansvariga för samverkansplattformen Mat och hälsa:

Verksamhetsledare

Lavinia Gunnarsson

Befattning: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Lavinia Gunnarsson

E-post: bGF2aW5pYS5ndW5uYXJzc29uO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 303715

Rum: E2251

Lavinia Gunnarsson

Förändringsledare

Mischa Billing

Befattning: Universitetslektor Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Mischa Billing

E-post: -

Telefon: Telefonnummer saknas

Rum: K1116

Mischa Billing

Teamet som deltar i uppbyggnaden av plattformen:

Samverkanskoordinator med inriktning mot forskning

Johnny Karlsson

Befattning: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Johnny Karlsson

E-post: am9obm55Lmthcmxzc29uO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 301328

Rum: P2326, X2205

Johnny Karlsson

Samverkanskoordinator

Ingela Pihl

Befattning: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Ingela Pihl

E-post: aW5nZWxhLnBpaGw7b3J1LnNl

Telefon: 019 303140

Rum: E2257

Ingela Pihl

Forskare

John-Peter Ganda-Mall

Befattning: Forskare Organisation: Institutionen för medicinska vetenskaper

Profilsida: John-Peter Ganda-Mall

E-post: am9obi1wZXRlci5nYW5kYS1tYWxsO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 302182

Rum: X2301

John-Peter Ganda-Mall

Henrik Scander

Befattning: Universitetslektor Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

Profilsida: Henrik Scander

E-post: aGVucmlrLnNjYW5kZXI7b3J1LnNl

Telefon: 019 302008

Rum: K1116

Henrik Scander

Vicerektor för Mat och hälsa och projektägare för samverkansplattformen

Robert Jan Brummer

Befattning: Professor Organisation: Institutionen för medicinska vetenskaper

Profilsida: Robert Jan Brummer

E-post: cm9iZXJ0LmJydW1tZXI7b3J1LnNl

Telefon: 019 303731, 0738 426600

Rum: X2205, E3118

Robert Jan Brummer