Workshop: Förädling av spannmål för bättre hälsa och hållbarhet
08 april 2025 11:00 – 14:00 Innovasalen, Labbet, campus Örebro

Kan vi i Örebro län förädla en större mängd spannmål och bidra till utveckling av mer hållbar och hälsosam mat? Välkommen till denna workshop där vi diskuterar förädling av spannmål och hur man skulle kunna accelerera användningen av tillgängliga metoder.
Nationella exempel i en regional kontext
Företagare, forskare och aktörer i det regionala stödsystemet bjuds in för att inspireras av innovativa nationella exempel och diskutera förädling i en regional kontext.
Behövs det mer kunskap, samverkan, testmiljöer, finansiering, förändrade regelverk eller något annat för att Örebro län ska kunna förädla mer spannmål med dessa eller andra metoder?
Workshoppen arrangeras av Samverkansplattformen Mat och hälsa vid Örebro universitet och AgroÖrebros projekt Cirkulära Örebro.
Välkommen med din anmälan senast den 3 april!
Program
11.00 – 12.00
- Introduktion
- Mineralskiftet – ett projekt där en innovativ teknik har vidareutvecklats för att ta fram nästa generation goda och nyttiga spannmålsprodukter. Vi får inspireras och lyssna till:
- Vad är hydrotermisk behandling av spannmål? - David Fredlund, Hidden in Grains
- Vilket produktutvecklingsstöd från innovationsteamet finns/fanns på Torsåker gård? - Anna Henning-Moberg, Axfoundation - Extruderat växtprotein som kan bidra till utveckling av innovativa växtbaserade livsmedel – Peter Bolinder, Proteinish
12.00 – 12.45 LUNCH
12.45 – 14.00
- Gruppdiskussioner
- Avslutning