Food & Health@ORU: Måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider

28 februari 2025 08:45 – 09:30 Labbet, alternativt online (Zoom)

Food.

Välkommen till detta Food &Health@ORU-seminarium som kommer att handla om måltidens sociala dimension. Dagens gäst är Ute Walter, docent i måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Food & Health@ORU: Måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider

  • Datum: Fredagen den 28 februari 2025.
  • Plats: Innovasalen, Labbet, campus Örebro, alternativt online (Zoom).
  • Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
  • Språk: Presentationen ges på svenska men frågor kan ställas på engelska.

När mer hållbara måltider ska utvecklas är den sociala dimensionen lika viktig att beakta som den miljömässiga och den ekonomiska. Men vad innebär det egentligen?

Under detta seminarium kommer Ute Walter, docent i måltidskunskap, berätta om sitt arbete som fokuserar på att förstå och förbättra förutsättningarna för hållbara lösningar relaterade till måltider som inte äts i hemmet.

Hon har ett särskilt intresse för den sociala dimensionen av måltider som sätter fokus på ätandesituationen. Under 2023 har hon haft möjlighet att delta i Social Impact Labs program för att utveckla sina idéer.

Medverkande

  • Ute Walter, docent och lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet.

Moderator:

Kontakt

Lavinia Gunnarsson

Lavinia Gunnarsson Befattning: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Lavinia Gunnarsson

E-post: bGF2aW5pYS5ndW5uYXJzc29uO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 303715

Rum: E2251

Lavinia Gunnarsson