Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
Workshop utforskade nya sätt att använda spannmål för bättre hälsa och hållbarhet
Virvelkvarnar och bulgur på korn. Hur kan vi använda oss mer av befintliga förädlingsmetoder och ta fram nya typer av spannmålsprodukter som bidrar till bättre hälsa och ökad hållbarhet? Den frågan stod i centrum under en workshop, som lockade aktörer...
-
Gruvodling – ett intressant case för forskare inom Mat och hälsa
Växa odling i Sverige AB satsar på hållbar odling – nere i en gruva. Företaget ser stora möjligheter med att vidareutveckla sin verksamhet med hjälp av forskning inom AI och området mat och hälsa. Därför har Växa nu en pågående dialog om samarbete med...
-
Testa Center ser potential för samarbeten inom Mat och hälsa och AI och robotik
Smartare och bättre läkemedelsproduktion. Det är ett exempel på konkreta resultat som Testa Center hoppas ska mynna ut ur samarbetet med Örebro universitet. – Jag kan absolut se överlapp i de forskningsområden som sker här, säger Jesper Hedberg, vd för...
-
Ute Walter gästade Food & Health@ORU: ”Bra dialog med tänkvärda inspel”
Nyligen gästade forskaren Ute Walter Food & Health@ORU för att berätta om måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider.
-
Ny forskning visar hur fibrer påverkar immunförsvaret
Örebroforskaren Victor Castro-Alves har tagit reda på varför fibrer är bra för immunförsvaret – på cellnivå. Hans resultat kan bidra till att på sikt göra det möjligt att använda mat som medicin mot IBS och IBD. I nästa studie får deltagare äta blå...