Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
”Hållbara mat- och dryckeskombinationer kan främja både ekologisk och ekonomisk hållbarhet”
Testcase med Bryggerikrogen, januari 2025. Pilotprojektet som ska utforska mat- och dryckeskombinationer för hälsosammare val drog i gång i höstas. Henrik Scander, forskare inom måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet,...
-
Bakterierna som bokstavligen ger dig ett gott nytt år
Utan bakterier skulle våra kroppar inte fungera och vi skulle ha mycket, mycket tråkigare mat. I sin senaste krönika skriver Johan Schnürer om bakterierna som bokstavligen ger dig ett gott nytt år.
-
Så kan du skåla lika mycket för planeten som för dig själv
Nu stundar julen och under glöggmingel, julmiddagar och när vi slår in julklappar ökar konsumtionen av både drycker och förpackningar. I sin senaste krönika lyfter forskaren Henrik Scander vikten av att välja alternativ som är bättre för miljön.