Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
Julia Rode och Ines Trindade gästade Food & Health@ORU: ”Fantastisk plattform”
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade forskarna Julia Rode och Ines Trindade seminariet och berättade om samspelet mellan tarm och...
-
Låt din mage vara din egen hälsoguide
Att äta mindre kött och mer växtbaserad mat gynnar både klimatet och vår hälsa. Men vegetarisk kost fungerar inte för alla magar. Forskaren Samira Prado guidar oss i sin krönika om hur man kan anpassa sin kost för både välmående och hållbarhet.
-
Ytterligare 40 miljoner till forskning om växtbaserade protein
Mer vegetariskt och mindre kött på tallrikarna är en förutsättning för att uppnå hållbarhetsmålen i Agenda 2030 – men det saknas mycket kunskap om växtbaserade protein, inte minst från ett hälsoperspektiv. Därför har det nationella forskningscentret...