Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
Gruvodling – ett intressant case för forskare inom Mat och hälsa
Växa odling i Sverige AB satsar på hållbar odling – nere i en gruva. Företaget ser stora möjligheter med att vidareutveckla sin verksamhet med hjälp av forskning inom AI och området mat och hälsa. Därför har Växa nu en pågående dialog om samarbete med...
-
Testa Center ser potential för samarbeten inom Mat och hälsa och AI och robotik
Smartare och bättre läkemedelsproduktion. Det är ett exempel på konkreta resultat som Testa Center hoppas ska mynna ut ur samarbetet med Örebro universitet. – Jag kan absolut se överlapp i de forskningsområden som sker här, säger Jesper Hedberg, vd för...
-
Ute Walter gästade Food & Health@ORU: ”Bra dialog med tänkvärda inspel”
Nyligen gästade forskaren Ute Walter Food & Health@ORU för att berätta om måltidens sociala dimension som en resurs i omställningen mot mer hållbara måltider.
-
Ny forskning visar hur fibrer påverkar immunförsvaret
Örebroforskaren Victor Castro-Alves har tagit reda på varför fibrer är bra för immunförsvaret – på cellnivå. Hans resultat kan bidra till att på sikt göra det möjligt att använda mat som medicin mot IBS och IBD. I nästa studie får deltagare äta blå...
-
Mer egenodlad mat och digital rehab för cancerpatienter – här är Social Impact Lab
Digital rehab som förbättrar återhämtningen för cancerpatienter. Egenodling som bidrar till ett mer hållbart matsystem. Ett bättre digitalt liv på landsbygden och större möjligheter för unga kvinnor att bli framtidens innovatörer.