Enligt donationsförordningen (1998:140) ska donationer ske utan att givaren förväntar sig några särskilda hänsyn eller förmånsställning.
Genom att ge en gåva investerar du som givare i vår förmåga som universitet – i vår personal, våra studenter och forskare – att bedriva oberoende, pålitlig och högkvalitativ forskning, utbildning och samverkansaktiviteter som kan ha en verklig påverkan på samhället, nu och i framtiden.
Vi är tacksamma för allt stöd vi får som investerar i vår förmåga att göra detta. Vi lovar att alltid att göra en noggrann och övervägd användning av alla donationer och se till att en gåva endast används för det ändamål som givaren har begärt.
Eftersom vi tror på frihet, integritet och transparens kan vi inte ta emot donationer vars syfte resulterar i intressekonflikter, akademiska begränsningar, inte är tillåtet enligt svensk lag, eller som negativt påverkar syftet, leveransen eller användningen av vår forskning och utbildning.
Syftet med en donation ska alltid vara relevant för vårt uppdrag som universitet – att stödja vår förmåga att bedriva forskning, utbildning och samverkan som bidrar till ett upplyst och hållbart samhälle, grundat på kunskap och utbildning.
När en donation väl har gjorts kan en donator förvänta sig att vi skriftligen tackar dem för deras gåva, under förutsättning att vi har deras kontaktuppgifter. Med givarens tillåtelse kan vi också uppmärksamma gåvan i vår allmänna kommunikation för att öka medvetenheten om vårt arbete samt uppmuntra andra att överväga att göra en donation.
En givare kan förvänta sig att vi behandlar, hanterar och skyddar deras personuppgifter på ett professionellt och transparent sätt.
Områden att stödja. Så gör du för att donera.