Forskning om Mat och hälsa lockade stor publik
Nästan 200 gäster kom till det årliga vårminglet för att höra mer om Örebro universitets satsning på Mat och hälsa.
Kocken Paul Svensson, smak- och doftexperten Mischa Billing och professor Robert Brummer stod på programmet i Konsertsalen i Musikhögskolan. Efter föreläsningarna bjöd studenter vid Restaurang- och hotellhögskolan på hållbar mat och dryck.
Runt buffébordet fanns åtta stationer att besöka - ett axplock av den forskning kopplad till området mat och hälsa - med forskare inom medicin, måltidskunskap, idrottsvetenskap, pedagogik, biologi och artificiell intelligens.
Gästerna kunde testa sina mat- och motionsvanor och om de var smartare än eleverna på Finnerödja skola. Det fanns en film från den grekiska ön Ikaria, en film om smakupplevelser och en film, bokstavligen från insidan av våra tarmar.
Läs mer om universitets satsning på Mat och hälsa
Dessutom lanserades den nya filmserien Mischa möter:
Amy Loutfi - Mischa får testa hur svårt det faktiskt är att vara en robot
Åke Strid - Mischa tar reda på hur ljus påverkar smaken på maten
På scenen visades en helt ny film där Robert Brummer ger Mischa en panikattack - den kommer snart finnas på Youtube. Sedan kommer ytterligare en film där Mischa samtalar med professor Åsa Öström.
Text, foto och film: Maria Elisson och Linda Harradine