Poddpremiär: Topp tio saker i köket!

Restaurang- och Hotellhögskolan har släppt en podd

I det första avsnittet av Grythyttans Måltidspodd får du tips om tio saker som är viktiga att ha i köket

Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan släpper en ny podcast.
Syftet är att inspirera, folkbilda och underhålla med Grythyttans Måltidspodd.
- Men framförallt, att fler ska få upptäcka all fantastisk forskning- och utbildning vi erbjuder här, säger Erik Löfmarck, programledare och producent.

Erik, som till vardags är docent i sociologi och prefekt på Restaurang- och hotellhögskolan på Örebro universitet, är initiativtagare till podden:

-Jag kom till Grythyttan i september som ny prefekt, och redan när jag hade de första lära-känna-samtalen insåg jag hur väldigt mycket kul det finns att berätta om oss! Och saker jag vill veta mer om. Så, jag tänkte att en podd blir ett väldigt bra forum för detta, berättar Erik.

Topp tio saker i köket

I det första avsnittet av Grythyttans Måltidspodd, som nu finns ute på Spotify och Apple Podcasts, får du som lyssnare tips på saker du inte kan vara utan i ett kök.
- Det är vår underbara kocklärare Ragnhild Nordvall har gjort en topp-tio-lista över bra grejer att ha i ett kök, framförallt ett hemmakök. Grundläggande hemkunskap, alltså! 

Vad är syftet med podden?

-Att jag ska lära mig laga mat, haha. Men framförallt, att fler ska få upptäcka all fantastisk forskning och utbildning som vi erbjuder här! 

Ett nytt avsnitt släpps var 14:e dag, totalt blir det åtta avsnitt under våren. I varje avsnitt gästas Erik av en person som är anställd på Restaurang- och hotellhögskolan.

-I nästa avsnitt pratar jag och Henrik Scander om vad en sommelier egentligen pysslar med och hur man kan börja med provning på ett enkelt vis. Och framöver handlar det om hur man kan förändra världen med mat, om de fem grundsåserna, om framtidens mat och så vidare, berättar Erik Löfmarck, som till vardags också är prefekt vid Handelshögskolan på Örebro universitet.

Här kan du lyssna på premiäravsnittet!