Utbildning på avancerad nivå
Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom måltidskunskap och gastronomi ytterligare eller vill du skaffa dig behörighet till utbildning på forskarnivå? Då erbjuder RHS ett kurspaket som leder till magisterexamen.
Studievägledare:Linda Broman Strohmaier
E-post: studievagledning.RHS@oru.se
Under året läser du ett antal fristående kurser vid Restaurang- och hotellhögskolan samt ytterligare kurser som ges vid andra lärosäten. Året avslutas med ett självständigt arbete om 15 hp. Kurserna är distansoberoende och kräver ingen eller lite närvaro på plats.
Förslag på ingående kurser
Förutom kurserna vid Restaurang- och hotellhögskolan/Örebro universitet listas nedan ett urval kurser vid andra lärosäten. Efter egna önskemål och ämnesinriktning i det självständiga arbetet kan även andra kurser sökas. Kontakta gärna vår studievägledare om du behöver vägledning eller har frågor om upplägget.
Behörighet
Behörighet för att läsa kurser på avancerad nivå framgår i respektive kursplan.
Kurser på avancerad nivå vid RHS
- Kulturanalytiska perspektiv på mat och måltider, avancerad nivå, 7,5 hp
- Framtidens måltider - trender och innovationer, avancerad nivå - 7,5 hp
- Sensorik - metoder för bedömning av komplexa måltidssituationer, avancerad nivå, 7,5 hp
- Måltidskunskap och värdskap, avancerad nivå, Självständigt arbete - 15 hp
Kurser på avancerad nivå vid andra lärosäten
- Dietary Assessment Methods - 7,5 hp
- Måltider ur ett historiskt perspektiv - Mat, dryck och värdskap - 15 hp
- Understanding food habits: a sociological perspective - 7,5 hp
- Sustainable food and meals – integrating consumer and production perspectives, 7,5 hp
- The Complexity of Food Choice: the Public Meal from a Consumer Perspective - 7,5 hp