Här kan du se några av de som undervisar på Restaurang- och hotellhögskolan. Vi har listat både gästföreläsare och lärare som du kommer möta under din tid hos oss i Grythyttan.
Paul Svensson
Paul är en av landets mest skickliga och inflytelserika kockar med ett hållbarhets- och framtidsfokus. 2003 representerade han Sverige i Bocuse d’Or (VM för professionella kockar) i Lyon och kom femma.
Paul är en välkänd tv-profil som har givit ut flera kokböcker och nu även gastronomisk ledare på Rosendahls trädgård. Han var tidigare verksam som kreativ ledare på restaurangen på Fotografiska, restaurangägare till Paul Taylor Lanthandel och kock på restaurangen/experimentet Studio 2000.
Kajsa Hult
Kajsa Hult är universitetsadjunkt i Måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan undervisar främst inom värdskap, service och hur måltidsupplevelser formas utifrån producentens perspektiv.
Kajsas forskning handlar om samtida gastronomiska trender, restaurangbranschens utveckling och matsalsarbetets status. Med en bakgrund som sommelier och matsalsarbetare, inte minst på hantverkspastarestaurangen Pastafabriken, kombinerar hon praktisk erfarenhet med teori för att belysa dessa frågor både i undervisning och forskning.
Jens Ericsson
Jens studerade i Grythyttan 2002-2005 och har en fil. kand. i Måltidskunskap och värdskap. Han är idag gästföreläsare vid Kulinarisk kock och måltidskreatörprogrammet.
Tidigare har Jens Ericsson jobbat som Key Account Manager på Martin och Servera och innan det var han verksam som kock och köksmästare i bland annat Stockholm, Uppsala och Åre. Han har dessutom tävlat i både Culinary World Cup och Culinary Olympics, restaurangbranschens motsvarighet till VM och OS.
Idag tjänstgör Jens som General Manager för både Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget.
Foto: Per-Erik Berglund, Znapshot AB
Ragnhild Bolin
Ragnhild undervisar framför allt i kurser för våra kulinariska kockar. Hon är utbildad på Restaurang- och hotellhögskolan i grythyttan och har tidigare jobbat på restauranger som Bloom in the Park, Embassy of Sagrantinia, The More Bistro i Malmö och Flying Elk i Stockholm.
Henrik Scander
Henrik undervisar främst inom sommellerie med fokus på sommelierens praktiker såsom att kombinera mat och dryck, att prova professionellt samt hur sommelieren använder sitt hantverk för att erbjuda en bättre upplevelse. I sin forskning tittar han på hur uppfattningen av ’god smak’ konstrueras av strukturer i samhället, samt hur god smak kan användas för att skapa en bättre hälsa.
Henrik har tidigare lång erfarenhet av restaurangbranschen som sommelier i både Sverige och Frankrike samt erfarenhet av olika dryckestävlingar både som tävlande och som arrangör.