Upptäck det turkiska köket - Föreläsning och demomatlagning
22 maj 2023 15:00 Gastronomiska Teatern
Ta chansen att få en djupare inblick i turkisk gastronomi med fokus på Hatays matkultur! Som en del av Turkish Couisine Week kommer nu Ayla Canpunar, finalist i Sveriges mästerkock 2021, till Grythyttan för att hålla en föreläsning och berätta om turkisk mat och dryck.
Program
15.00 Föreläsning och demomatlagning
16.00 Workshop
(15 första att anmäla sig)
18.00 Community Table
(30 första att anmäla sig)
Staden Antakya i Hatay-provinsen ingår i UNESCO:s nätverk för kreativa städer inom gastronomi och har under många år varit världsberömd för sitt mångsidiga kök. Hatays medelhavskök kännetecknas av färska grönsaker, olivolja av hög kvalitet, baljväxter och spannmål.
Eftermiddagen startar med en föreläsning i Gastro som är öppen för alla studenter på Restaurang- och hotellhögskolan. Anmäl dig i formuläret nedan.
Efter föreläsning finns det även en exklusiv möjlighet för ett visst antal studenter att medverka på en workshop. Först till kvarn gäller! Här finns det plats för 15 studenter som hjälper till med matlagning och ytterligare 15 studenter får vara med och smaka på maten. Om du vill vara med på workshopen, missa inte att kryssa i det alternativet i formuläret nedan. Du får information via mejl om du fått en plats när vi räknat ihop anmälningarna.