Böcker
Publikationer i skriftserien Måltidskunskap
ISSN 1652-2656, uppdaterad 01-11-2022
- Gustafsson, Inga-Britt & Strömberg, Ulla-Britt (red.). 2004. Tid för måltidskunskap: en vänbok till Birgitta Ulmander. Örebro: Örebro universitet
- Pipping Ekström, Marianne (red.) 2006. Genus på krogen. Örebro: Örebro universitetsbibliotek.
- Tellström, Richard, Mossberg, Lena & Jonsson, Inger M. (red.). 2007. Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson. Örebro: Örebro universitet.
- Nilsson, Jan Henrik. 2016. Hotellens och krogarnas framväxt: ett kulturgeografiskt perspektiv. Örebro: Örebro universitet.
- Carrillo, Julia, Hult, Kajsa, Jonsson, Inger M., Scander, Henrik & Wellton, Lotte (red.). 2021. Nordic Association for Food Studies Workshop 2020: Foodways at a crossroads: Sustainability, Gastronomy and Rethinking the traditions of how to Eat. Örebro: Örebro universitet.
- Hult, Kajsa, Jonsson, Inger M., Scander, Henrik & Wellton, Lotte (red.) (2022). Nordic Association for Food Studies Workshop 2021: Communicating and presenting food from the past to the future: Historical, contemporary and evolving perspectives. Örebro: Örebro universitet.
- Jönsson, Håkan & Marshall, Matilda. 2022. Mat- och måltidskultur – en introduktion. Örebro: Örebro universitet.
- Marshall, Matilda. 2022. Från hemleverans av is till elberoende kylskåp – matförvaring och hållbarhetsföreställningar från 1920-tal till 2020. Örebro: Örebro universitet.
Övriga böcker
- Alexopoulou, S., Fart, F. , Jonsson, A-S., , Karni, L. , Kenalemang, L.M. ,
Krishna, S. , Lindblad, K. , Loutfi, A., Lundin, E., Samzelius, H., Schoultz, M.,
Spang, L., Söderman, A., Tarum, J., Tsertsidis, A., & Widell, B. (2018).
I: Kristoffersson, E., & Nilsson, K. (Eds..) Successful ageing in an
interdisciplinary context: popular science presentations. Örebro: Örebro
University. - Billing, M.. (2017). Rosens Doft. Vin i Lund AB. ISBN 9789163928949. pp 163
- Carlbäck, M. (2015). Logi (uppl. 1). Adlibris
- I Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.). (2015).
Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider.
Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap i
samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan - Scander, H., et al. (2023). Öl: Upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer, Kalmar: Grenadine Bokförlag AB , 2023. ISBN: 9789189722132