Högre seminariet i Måltidskunskap
Syfte med det högre seminariet är att samla forskare, lärare, studenter och samarbetspartners för att diskutera forskning. På seminariet har vi möjlighet att fokusera på pågående projekt, publicerade artiklar, manus på kommande artiklar, idéer för externa forskningsansökningar mm.
Ansvarig för seminariet meddelar fouadm.rhs@oru.se önskat datum, lokal, rubrik och kort beskrivning av innehållet. Seminariet äger rum om inte annat anges: onsdagar kl. 15.00 - 16.30 på Campus Grythyttan och vid vissa tillfällen via Zoom. För lediga datum se RHS kalender i Outlook eller kontakta fouadm.rhs@oru.se.
SEMINARIER
HÖSTEN 2024
Information saknas för tillfället.
VÅREN 2023
Information saknas för tillfället.
HÖSTEN 2023
11 OKT – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står fortsatt arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
25 OKT – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står fortsatt arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
8 NOV – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står fortsatt arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
15 OKT – Inför Stockholm Gastronomy Conference (Åsa Öström och Lotte Wellton)
Vi förbereder oss inför Stockholm Gastronomy Conference med en kollegial genomgång av RHS presentationer, och ger input och inspiration till varandra.
Välkomna!
VÅREN 2023
15 FEB – Grant writing I
Part of seminar series on grant writing offered by Grants Office which targets RHS researchers. Topic: Purpose and research question, scientific novelty and impact together with background/the state of the art and methodology.
The time for the seminar is 14-30 to 16.30.
8 MARS – Grant writing II
Part of seminar series on grant writing offered by Grants Office which targets RHS researchers. Topic: Timetable/implementation/project organization/budget, and societal value and communication plan (for Formas and Forte).
The time for the seminar is 14-30 to 16.30.
29 MARS – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
26 APRIL – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
24 MAJ – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
14 JUNI – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
7 JUNI – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
HÖSTEN 2022
7 SEPT – Antologi i måltidskunskap och värdskap (Lotte Wellton och Lars Eriksson)
Redaktionsrådet för antologin bjuder in till högre seminarium. På agendan står arbete med skrivande och granskning av texter till antologin i måltidskunskap.
Välkomna!
12 OKT – New journal: Consumption and Society – how does it apply to Culinary Arts and Meal Science? (Henrik Scander och Matilda Marshall)
The seminar will focus on the new journal Consumption and society. The focus is on how this journal is of interest to Culinary Arts and Meal Science. Before the seminar, we would like the journal scope and aim to be read and for you to select an article that you can relate to during the conversation.
19 OKT – Från hemleverans av is till elberoende kylskåp (Matilda Marshal)
Från hemleverans av is till elberoende kylskåp (Matilda Marshal)
26 OKT – Presentationer inför Tore Wretman-dagarna (Lars Eriksson)
Feedback och diskussioner om kollegors presentationsbidrag.
Läs gärna detta inför seminariet
2 NOV – Högre seminariet utgår
Tore Wretmandagar i Stockholm 1-2 november
9 NOV – Högre seminariet utgår
Välkommen till universitetsledningens informationsmöte
23 NOV – How to conduct and write about multidisciplinary research. (Åsa Öström)
Discussion about pros and cons of being within an inter- as well as multidisciplinary environment/research project especially concerning methodology.
Länk till artikel att läsa inför seminariet.
30 NOV – Måltidskunskap och Kulturgeografi – besök av doktorander inom turism och regional utveckling (Ute Walter)
Måltidskunskap och Kulturgeografi – besök av doktorander inom turism och regional utveckling (Ute Walter)
7 DEC – Textgranskning Antologi (Lars Eriksson och Lotte Wellton)
Seminariet sker i samband med skrivarinternat. Separat information kommer.