This page in English
Restaurang- och hotellhögskolan
Forskning
Måltiden är ett mänskligt socialt fenomen, ett av de mest centrala i livet. Genom gränsöverskridande forskning söks kunskap såväl som social och kulturell förståelse för betydelsen av ätande, smak, bemötande och ledning inom besöksnäring och offentlig sektor ur hållbarhetsperspektiv.
Våra forskare berättar om sin forskning.
Se en film eller lyssna till ett klipp där någon av våra forskare berättar om måltidsforskning.
Restaurang- och hotellhögskolans lektor Henrik Scander skriver tillsammans med flera andra forskare vid Örebro universitet vetenskapskrönikor för NA.
NAFS - Nordic Association for Food Studies
Det vi uppfattar som smak är så mycket mer än smaken. Choklad smakar t ex sötare med högfrekventa ljud, och bittrare med lågfrekventa. Och läsken blev friskare med en annan burk. Lyssna till Johan Swahn och hans medverkan i programmet Meny i P1.
Lokal mat – för bättre klimat är en nyetablerad projektgrupp som skall bygga forskarnätverk och arrangera konferens om hur makten kring maten kan bidra till en mer hållbar och klimatanpassad lokal utveckling på landsbygden.