Restaurang- och hotellhögskolan

Ceremonier

Varje läsår påbörjas och avslutas med våra traditionsenliga ceremonier: Debutantcocktail och Examenshögtiden. Vi vill ge våra studenter en välkomnande start på sin utbildning och ett fint hejdå när de står där tre år senare med en kandidatexamen i måltidskunskap.

Debutantcocktail (DC)

Restaurang- och hotellhögskolan har som tradition att bjuda in samtliga nya studenter till ett välkomnande mingel. Det blir ett lysande tillfälle att träffa sina nya studiekamrater, andra studenter och kollegiet. Alla gäster samlas på Inlandsisen, den stenlagda uteplats under Måltidens Hus fantastiska tak och lyssnar där till näverlurens karakteristiska välkomstsignal och de tal som hålls för alla nya studenter.

Examenshögtid

Vid vårterminens slut arrangeras varje år Examenshögtiden för avgångsstudenterna vid Restaurang- och hotellhögskolan.

Studenter, personal och gäster samlas vid Måltidens Hus för att tillsammans gå till Grythyttans kyrka i procession. Processionsordningen är alltid: musikanter, studenter, prefekt, personal och därefter gäster. Avgångsstudenterna avtackas i kyrkan med bland annat tal och stipendieutdelning. Till sist avrundas dagen med en lunch eller fika där vi tar farväl av våra studenter som nu är alumner och skickas ut i världen.

Reportage från examensceremonier på Örebro universitet 2019.

Studenter i ett examenståg går genom gatorna och vajar med Örebro universitetsflaggor.