This page in English

Restaurang- och hotellhögskolan

Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan

Restaurang- och hotellhögskolan erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och det är här som den senaste forskningen inom området pågår.

Kock i kök

Utbildning

Här hittar du information om vårt utbildningsutbud. Vi erbjuder fristående kurser, två kandidatprogram och utbildning på avancerad- och forskarnivå.

Måltidens Hus, Campus Grythyttan

Forskning

Här kan du fördjupa dig i forskningsämnet Måltidskunskap och läsa om våra forskningsprojekt, forskargrupper och forskare.

Restaurang- och hotellhögskolan i media

Efterrätt

Matforskning pågår!

Hur forskar man om mat när smak är mycket mer än bara smak. Syn, hörsel, känsel, smak och doft måste vägas in. En av våra forskare berättar.

En vy över en sjö med gröna träd i förgrunden.

Bakom kulisserna i Grythyttan

Lyssna till Tomas Tengby i radioprogrammet Meny i P1 när han var på besök hos oss på Restaurang- och hotellhögskolan.