Sense Lab - framtidens sensoriska upplevelser
Om gruppen
Gruppuppgifter
Sense Lab syftar till att bedriva unik sensorisk forskning utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv med fokus på framtidens mat, hälsa och hållbarhet.
Projektägare är Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro universitet inom satsningen Mat och Hälsa.
Nedan följer exempel på projekt som Sense Lab bedriver:
- Smaka på Stockholm 5-9 juni 2019 – ni hittar oss i FoodTech Village där vi utför sensoriska experiment med hjälp av festivalens besökare.
- Sensory Hacking – Eating in Virtual Reality. How can we eat healthier and tastier through virtual reality?
- Sound and Taste; how does sound affect the way we perceive taste?
- Eating and watching tv-series! How do movies or tv-series affect our perception of snacks?
- Visual Cravings, how photo angle and background affect our evaluation of food.
- Aquafresh – collaboration with SLU and Future of Food.
Youtube: watch movie
Vill du veta mer, kontakta:
Åsa Öström, Professor, Asa.ostrom@oru.se
Johan Swahn, Ph.D., Johan.swahn@oru.se
Forskningsprojekt
Pågående projekt
- AI and Culinary practices in future food production: Sensory evaluation of robot-cultivated food in Culinary Practices
- Aquafresh - samarbete med SLU och Future of Food
- Eating and watching tv-series! How do movies or tv-series affect our perception of snacks?
- Förbättrad sensorisk upplevelse för äldre
- Rewine The World - Ett projekt för att utveckla nya multidisciplinära metoder för minskat matsvinn och ökad resursanvändning av komplexa livsmedel
- Sensory Hacking - Eating in Virtual Reality. How can we eat healthier and tastier through virtual reality?
- Sommelier Training & Critical Attribute Techniques (CAT) for Future Meal contexts
- Sound and Taste; how does sound affect the way we perceive taste?