Du kan söka till utbildningen med extern/annan form av finansiering, till exempel från din befintliga arbetsgivare. Universitetet gör då en bedömning huruvida finansieringen kan säkras under hela utbildningstiden, samt huruvida du som sökande kan ägna så stor del av din tid åt utbildningen att den kan slutföras på lägst halvfart.
Antagningsseminarium
Antagningsseminarium är ett tillfälle där den sökande doktoranden tillsammans med sin tilltänkte huvudhandledare presenterar det planerade forskarutbildningsprojektet. Seminariet beräknas ta ca 45 minuter och leds av ämnes-/inriktningsansvarig. Sökande doktorand inleder med att presentera sin forskningsplan, max 10 minuter. Presentationen ska hållas på engelska. Efter presentationen följer en diskussion om forskningsplanen, så som eventuella svårigheter som kan föreligga, hur handledarskapet ser ut, doktorandens insatser i arbetet samt etiska aspekter och de etiska tillstånd som kommer att behövas. Innan seminariet avslutas identifieras vad som eventuellt behöver kompletteras inför beslut om antagning.
Ansökningstider
Antagning av doktorander med extern/annan form av finansiering sker vanligtvis två gånger per termin.
Sista dagen att ansöka inför antagningsseminarium under 2025:
- 9 december inför antagningsseminarium 24 och 26 februari
- 10 mars inför antagningsseminarium 5 och 6 maj
- 4 augusti inför antagningsseminarium 22 och 23 september
- 6 oktober inför antagningsseminarium 21 och 24 november
När ansökningsdatum för kommande antagningsseminariet passerat öppnas direkt nästkommande ansökningsperiod.
Sökande och de tilltänkta handledarna bör avsätta hela dagen för det aktuella antagningsseminariet. Efter sista ansökningsdag och att ansökan är granskad och komplett kommer ni att informeras om exakt starttid för just ert seminarium.
Anmälan och bilagor
Vid ansökningsförfarandet behöver du följande dokument:
- Blanketten Anmälan och beslut om antagning för utbildning på forskarnivå
- Meritförteckning (CV)
- Intyg avseende genomgången högskoleutbildning, eventuellt examensbevis
- Examensarbete (självständigt arbete)
- Finansieringsintyg enligt mall (obligatoriskt)
- Rutin för medarbetare som arbetar inom Region Örebro län: Till ansökan bifogas utkast av finansieringsintyg (inkl signaturer från sökande, huvudhandledare och verksamhetschef) enligt mall Finansieringsintyg för doktorander med anställning inom Region Örebro län (inkl. forskar-AT) (separat inloggning till RÖL krävs). Se även Finansieringsintyg för doktorander - riktlinje. På regionens intranät finns mer information. Efter antagningsseminariet sänder utbildnings- och forskningsadministratör det signerade utkastet till FoU-staben för godkännande. Färdigt finansieringsintyg skickas tillbaka till forskarutbildningsadministrationen.
- Finansieringsintyg för doktorander med anställning hos annan extern arbetsgivare
- Mall för forskningsplan
- Om sökanden önskar studera på deltid, en redogörelse för skälen till detta
- Handlingar för att göra en individuell bedömning av dina färdigheter för dig som till exempel har en äldre läkarutbildning. Det kan vara publikationer av betydelse eller intyg och betyg avseende övriga meriter, till exempel yrkesverksamhet.
Ansök via ämne/inriktning
Gör din anmälan genom att klicka på länken till det ämne som du ansöker till (observera att denna funktion inte fungerar i mobil eller surfplattor). Du kan läsa mer om respektive ämne och inriktning här.