Institutionen för hälsovetenskaper

Food & Health@ORU: Hur kan vi förse människor i social och ekonomisk utsatthet med hållbar och hälsosam mat?

27 september 2024 08:45 – 09:30 Labbet, Örebro universitet och digitalt via Zoom

Mat och hälsa.

Välkommen till seminariet Food & Health@ORU, som kommer fokusera på hur människor i social och ekonomisk utsatthet kan få tillgång till hållbar och hälsosam mat.

Zoom-länk till eventet: https://oru-se.zoom.us/j/61515880717?pwd=gvzaus9nsnog5FGp46fFDbFMtSnbBb.1

Den ekonomiska krisen som råder i Sverige leder till att matfattigdomen ökar och enligt Stadsmissionens matrapport 2023 är mer än 70 procent av insatserna i de öppna sociala verksamheterna kopplade till mat. Hur kan utsatta få hållbar hälsosam mat? John Brauer, socionom och disputerad i socialt arbete vid Örebro universitet, Jonas Andersson, verksamhetsledare för Örebro Stadsmissions Matcentral, och Anne Lunde Dinesen, utvecklingsstrateg sociala innovationer för Sveriges Stadsmissioner, ger sina svar på frågan.

  • Datum: 27 september 2024.
  • Plats: Innovasalen, Labbet, campus Örebro, alternativt online (Zoom). Zoom-länken skickas via e-post dagen före seminariet.
  • Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
  • Språk: Presentationerna ges på svenska och engelska. 

Medverkande

  • John Brauer, socionom och disputerad i socialt arbete
  • Jonas Andersson, verksamhetsledare för Örebro Stadsmissions Matcentral
  • Anne Lunde Dinesen, utvecklingsstrateg sociala innovationer för Sveriges Stadsmissioner

Moderator:

Kontakt

Lavinia Gunnarsson

Befattning: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Lavinia Gunnarsson

E-post: bGF2aW5pYS5ndW5uYXJzc29uO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 303715

Rum: E2251

Lavinia Gunnarsson