Stort intresse för sommarkurser vid Örebro universitet
Två av Örebro universitets sommarkurser fick flest sökande i hela landet.
Konflikthantering, våld i nära relation och kriminalitet ur ett utvecklingsperspektiv lockar tusentals sökande när Örebro universitet första gången på flera år erbjuder sommarkurser.
– Vi är mycket glada över det stora intresset, säger Anna-Karin Andershed, prorektor vid Örebro universitet.
Topplista – här är de mest sökta sommarkurserna vid Örebro universitet:
- Att hantera konflikter
- Våld i nära relation – teori och prevention
- Kriminalitet ur ett utvecklingsperspektiv – när blir det grova våldet ett alternativ?
- Juridisk översiktskurs
- Risk- och kriskommunikation
Här hittar du hela utbudet av sommarkurser vid Örebro universitet.
Läs mer om hur det är att studera vid Örebro universitet.
Läs om våra utbildningar för yrkesverksamma.
Anmäl dig till höstens studier via Antagning.se.
Drygt 11 500 ansökningar har kommit in till de 19 sommarkurser som Örebro universitet ger i sommar. Kurserna ”Att hantera konflikter” och ”Våld i nära relation – teori och prevention” toppar dessutom listan med flest antal sökande i hela landet, enligt statistik från UHR.
– Vi har ett brett utbud av kurser, både för den som utvecklas i sin yrkesroll och för den som vill prova hur det är att vara student. Att läsa en sommarkurs är ett perfekt sätt att känna sig för och prova något nytt, säger Henric Bagerius, som är projektledare för arbetet på sommarkurser vid Örebro universitet.
Ökat intresse för att fylla på kompetens
Fler fristående kurser som ett komplement till Örebro universitets attraktiva program är en del av en successiv förändring av universitetets utbildningsutbud, enligt prorektor Anna-Karin Andershed.
– Sommarkurserna är ett av universitetets svar på det ökade intresset för att kunna fylla på och bredda sin kompetens. Eller att ha möjlighet att studera något som man tycker är roligt, men inte har tid för under våra ordinarie terminer, säger hon.
I fredags stängde även anmälan till Örebro universitets program för yrkesverksamma lärare, socionomer och sjuksköterskor som vill vidareutbilda sig till specialpedagog, hälso- och sjukvårdskurator eller specialistsjuksköterska.
Nya program i genusvetenskap och robotik
Just nu pågår anmälningsperioden för den som vill studera till hösten. Det treåriga programmet Genusvetenskap, förvaltning och social hållbarhet är en av nyheterna för i år, liksom det tvååriga Masterprogrammet i intelligent robotik och automation.
En annan nyhet är att Audionomprogrammet blir en utbildning på distans, med studieorter i både Luleå, Umeå, Östersund och Örebro.
– Det är en akut brist på audionomer i hela landet, så det känns väldigt roligt att kunna erbjuda den här utbildningen på flera platser. Det är en spännande profession, för den som är intresserad av att jobba både med människor och med teknik som kan förändra livet för dem man möter, säger Anna-Karin Andershed.
Sista dag att ansöka är den 15 april.
Text: Anna Lorentzon