08.00 Zoomrummet öppnas
- När du ansluter till mötet hamnar du först i ett väntrum
- Vi prickar av och släpper in deltagare löpande
- Vänligen se till att ditt för- och efternamn syns
08.15 Välkommen och inledning
Programledare denna förmiddag är Ingela Pihl, samverkanskoordinator Örebro universitet
Cecilia Öster, verksamhetsledare för Livsmedel i Fokus och
Kerstin Eriksson, innovationsledare Sweden Food Arena
08.20 Örebro universitet strategiska satsning på Mat och hälsa
Rober Brummer, vicerektor för Mat och hälsa vid Örebro universitet
08.30 Sensorik – en inspirationsföreläsning
Mischa Billing, lektor i måltidsvetenskap och
Åsa Öström, professor i måltidskunskap och proprefekt vid Restaurang- och hotellhögskolan (RHS) vid Örebro universitet
09.00 Kompetens- och utvecklingsbehov - en spaning från Livsmedel i Fokus
Cecilia Öster, verksamhetsledare för Livsmedel i Fokus
09.05 Introduktion till workshop
- Workshops sker i Breakout Rooms
- Ni delas in i grupper, ca. 5 personer/grupp
- Varje grupp utser förslagsvis en samtalsledare och en protokollförare
- I workshop 1 finns 3 diskussionsfrågor
- I workshop 2 finns 2 diskussionsfrågor
Förslag på roller för effektivare workshop:
- Samtalsledare: Håller ordning och fördelar ordet
- Protokollförare: Ser till att gruppen har fyllt i sitt kort i den digitala anslagstavlan
09.10 Workshop 1, inklusive paus
- Vilket kunskapsbehov inom området för sensorik har du och din organisation?
- Hur förhåller ni er till det faktum att den sensoriska upplevelsen varierar mellan individer och åldrar?
- Hur ser ni att kunskap och kompetens kring sensorik kan förbättra er verksamhets konkurrensposition?
Glöm inte ta en paus! Ni kommer överens i gruppen när det passar er.
10.00 Uppsamling från workshop 1
Modereras av Cecilia Öster, verksamhetsledare för Livsmedel i Fokus och
Kerstin Eriksson, Sweden Food Arena
Kommentatorer: Mischa Billing, lektor i måltidsvetenskap och
Åsa Öström, professor i måltidskunskap och proprefekt vid Restaurang- och hotellhögskolan (RHS) vid Örebro universitet
10.20 Workshop 2
- Vilka forsknings- och utvecklingsområden ser du inom ämnet sensorik och vilket av dessa är mest angeläget?
- Vad är viktigt för dig i utbildningsdesignen av en utbildning inom sensorik för att det ska vara givande för dig och din organisation?
10.40 Uppsamling och avslutning
Modereras av Robert Brummer, vicerektor för Mat och hälsa vid Örebro universitet
11.00 Slut