Ansök om forskningsmedel
Första steget i ett forskningsprojekt är att få forskningen finansierad. Här får du hjälp med det du behöver veta för att kunna attrahera extern finansiering.
Övriga tips och resurser
-
Så hanterar du din forskningsdata
Din forskningsdata behöver bevaras långsiktigt och säkert för att du ska kunna bevisa din forskning. Det finns även flera lagar som styr hur du hanterar din data. Redan vid ansökan ska du upprätta och sedan följa din datahanteringsplan för att ...
-
Etikprövning av forskning som avser människor
När din forskning involverar människor så kan du behöva göra en etikprövning.
-
Extern finansiering, Grants Office
Grants Office maximerar forskares möjligheter att attrahera och förvalta externa forskningsmedel.
-
Ekonomistöd vid forskningsansökan
Kontakta ekonomen på din institution i god tid för hjälp med budget. Det är mycket viktigt för att säkerställa att finansiärens anvisningar och krav i utlysningen uppfylls. Örebro universitets regler måste också följas, till exempel om overheadkostnader...
-
Post Contract
Du kan få stöd för projektkoordinering i större projekt med egen budget för administration.
-
Skriva avtal
Örebro universitet ingår en mängd avtal med externa parter. Här finns alltså en hel del att tänka på som handlar om juridik och ekonomi.
-
Strategi för gallring och arkivering
De flesta av handlingarna i ett forskningsprojekt är allmänna handlingar och ska därför registreras (diarieföras) i vårt ärendehanteringssystem Public 360. Det är du som forskare som ansvarar för att se till att alla allmänna handlingar registreras.
-
MSCA-PF ger möjlighet att locka postdok-forskare till Örebro
Marie Skłodowska-Curie Actions – Postdoctoral Fellowships (MSCA-PF) är en fantastisk möjlighet att locka internationella postdok-forskare till Örebro universitet.
-
Att söka medel från Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen
KK-stiftelsens har som uppdrag att stärka Sveriges konkurrenskraft. De gör det genom att finansiera forskning och kompetensutveckling vid Sveriges högskolor och nya universitet. För att beviljas finansiering från KK-stiftelsen krävs att det är att det är...
-
Ansökningssystemet Prisma
Prisma är namnet på ett gemensamt ansöknings- och ärendehanteringssystem som används av Forte, Formas och Vetenskapsrådet.
-
Din institution stöttar dig vid ansökan om forskningsmedel
Forskningsadministratörerna på din institution kan ge dig administrativt stöd när det är dags för dig att ansöka om forskningsmedel.
-
IT-frågor som du behöver tänka på vid din forskningsansökan
När du ansöker som forskningsmedel måste du ta med det IT-stöd som projektet kommer att behöva i dina beräkningar.
-
Bibliometri - publiceringsmönster och statistik
Universitetsbiblioteket kan ge stöd genom bibliometriska analyser och sammanställningar. Tjänsten riktar sig till ledningsgrupper eller forskargrupper i samband med utvärderingar eller ansökningar, inte till enskilda forskare.
-
Exportkontroll produkter med dubbla användningsområden
Produkter med dubbla användningsområden (PDA) kan ha både en civil och en militär användning. När universitetet ska exportera produkter som faller inom detta område utanför EU krävs det en exportkontroll.
-
Informationssökning för forskare
Universitetsbiblioteket ger stöd i informationssökning för forskare. Detta kan ske på olika sätt. Här har vi samlat vårt stöd för att du ska kunna välja det som passar dig bäst:
-
Hantera dina referenser med EndNote
EndNote är ett referenshanteringsprogram som finns tillgängligt för alla forskare, lärare och doktorander vid Örebro universitet.
-
Upphovsrätt
Upphovsrätten är en grundlagsskyddad rättighet genom andra kapitlet i Regeringsformen. Lagen om upphovsrätt (Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk) ger konstnärer, författare, kompositörer och andra personer, som har skapat...
-
Genetiska resurser – Nagoyaprotokollet
Om du funderar på att forska på hur eller till vad genetiska resurser från andra delar av världen (växter, djur eller delar av dem) kan användas finns det en del saker du behöver tänka till om i förväg.