Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan
Restaurang- och hotellhögskolan erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och det är här som den senaste forskningen inom området pågår.
Nyheter
-
”En plats där vi kan testa nya metoder för hållbar utveckling”
– Området runt Hjälmaren passar bra eftersom det är en spegel av Sverige men på en mycket mindre yta, säger Stefan Karlsson, professor i kemi vid Örebro universitet. Han är en av forskarna som varit med i arbetet som ligger till grund för att Örebro...
-
Forskarföretaget räddar ratade viner – prisas som Årets innovatör
Varje år slängs tusentals liter vin. Genom sin forskning fann Anders Crichton-Fock, lektor i måltidskunskap, en metod för att ge gamla viner ett nytt liv. Nu prisas Anders och hans företag Grythyttan Culinary Science & Innovation som Årets innovatör 2024.
-
Stort intresse för utlandspraktik: ”En fantastisk möjlighet att testa något nytt”
Vingård i Provence, stjärnkrog i Seoul eller en ambassad i Wien. Rekordmånga studenter från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet har i vår valt att göra praktik i andra länder.