Restaurang- och hotellhögskolan

Gjutjärnspriset

Gjutjärnspanna

Utlysningen sätter hantverket i fokus och riktar sig till studenter inom Kulinarisk kock och måltidskreatörsprogrammet årskurs tre.

Priset består av en middag för två på en restaurang där det klassiska hantverket används med hög precision samt ett köksredskap som vid gott handhavande kommer vara pristagaren trogen livet ut.

I ansökan skall studenten djupgående reflektera och ge tydliga exempel på hur hantverksproven samt de verksamhetsförlagda studierna har utvecklat den personliga hantverksskickligheten. Ansökan skall omfatta 450-650 ord och vara anonymt skrivet.

Sista ansökningsdag för att ansöka om detta pris är 27:e maj och ansökan skickas till This is an email address Ansökan kommer att granskas anonymt av tidigare pristagare som har mycket god kunskap om hantverkets betydelse för en kulinarisk kock. Utlysningen riktar sig således mot studenter inom Kulinarisk kock och måltidskreatörsprogrammet årskurs tre.

Ansökan skickas som word dokument, döp era dokument gjutjärnspriset och erat namn.

Vinnare av Gjutjärnspriset

2023 - Moa Andersson
2022 - Wilhelmina Björling
2021 - Mohammed Omer
2020 - Daniel Persson
2019 - Constance Loeper

Årets stipendiat 2023, Moa Andersson

Årets stipendiat 2023 – Moa Andersson

Årets stipendiat 2022, Wilhelmina Björling

Årets stipendiat 2022 – Wilhelmina Björling

Årets stipendiat 2020, Daniel Persson

Årets stipendiat 2020 – Daniel Persson

Årets stipendiat 2019, Constance Loeper

Årets stipendiat 2019 – Constance Loeper